Verhuisd en windsurfen!

Nu al weer meer dan 2 weken op het eiland en ik vermaak me nog iedere dag! Wat een geweldig avontuur is dit!

Vorige week begonnen met onze projectopdracht en zijn we bij diverse afdelingen voorgesteld. Wat ontzettend leuk om een kijkje te nemen binnen de gehele organisatie en de collega’s te ontmoeten! Er ligt een super mooie uitdaging op ons te wachten, waar we met het hele team ontzettend veel zin in hebben om deze opdracht tot een succes te maken! En iets moois kunnen achterlaten, waar de collega’s nog heel lang veel plezier van hebben!

Ook leer ik elke dag op het werk een woordje of zinnetje Papiaments. Erg leuk, maar nog best wel lastig voor een beginneling. Gelukkig gaat het begroeten al aardig! Vandaag weer een nieuw woordje geleerd, namelijk “Bon siman”. Dit betekent een prettige werkweek! Dus ook alleen maar gebruiken op de maandagmorgen!

Verder ben ik vorige week over verhuisd van mijn tijdelijke accommodatie naar ons appartement in Brakkeput Abou. Het appartementen complex heet Cocolora. En het bevalt heerlijk! Fantastische ligging op het eiland (vlakbij Jan Thiel), mooi resort en met een heerlijk zwembad! Hierbij de foto’s:

Ons nieuwe adres is:
Brakkeput Abou 256A
Curaçao

Het appartement bestaat uit een eigen garagebox, 2 slaapkamers, 2 badkamers, woonkamer, open keuken en een heerlijk op de wind liggende veranda. En die wind is heerlijk met die warmte hier!
Brakkeput betekent een ‘bron met brak water’. Brakkeput Curaçao was vroeger, mede door deze waterbron, een grote plantage. Deze is later uitgegroeid tot drie plantages: Brakkeput Ariba (boven), Brakkeput Mei Mei (midden) en Brakkeput Abou (beneden).

Verder zijn we afgelopen zaterdag even voor de happy hour gegaan bij Zanzibar (strandtent op Jan Thiel beach). Nou dat kan nog wel eens een verslaving worden voor elke zaterdagmiddag

En gisteren (zondag) ben ik voor de eerste keer wezen windsurfen.

Rien & Windsurfen
Rien & Windsurfen

Nou kan je vertellen dat valt nog niet mee! Kwestie van oefenen en de zoutspoelingen door het vallen in het water even voor lief nemen! Gelukkig hadden we een goede instructeur Robert (een collega van me) bij ons. Die had het al vaker gedaan en dat was te zien ook! Probleem was wanneer je de herhaling van de instructie wou vragen dat die alweer halverwege het Spaanse Water was…

Nu vandaag weer aan het werk geweest en al vroeg begonnen, namelijk om half 7 ’s ochtends vertrekken om de file te vermijden. Er is vanuit hier namelijk maar 1 weg richting Willemstad en die is ’s ochtends erg druk! Maar ook om half 7 was er al een kleine file. Voordeel van zo vroeg beginnen is dat je aan het eind van de middag ook weer net voor de file weer naar huis kan en nog lekker een plons te nemen in het zwembad. Want rond 19:00 uur is hier hier donker (het gehele jaar door).

File rijden op de Caracasbaaiweg
File rijden op de Caracasbaaiweg

Ben nu nog een weekje alleen, want a.s. maandag komt Bart ingevlogen! Iets eerder dan gepland maar dat is helemaal niet erg! Super veel zin in! Wanneer Bart hier is gaan we samen een auto kopen, want ben op dit moment even autoloos en een auto heb je hier wel nodig!

Dit was weer even een update van mij op bijna 8000 km afstand! Hoop dat het in NL ook nog allemaal goed gaat met iedereen en schroom niet om een reactie op deze blog achter te laten! J (Dit kan aan de rechterkant bij Comments!)

Voor mij Bon Nochi en voor jullie Bon Dia (Goedemorgen!)

Tot de volgende keer!
Greetz uit Curaçao