Sint Maarten & Saba, bezoek & nieuwe aanwinst!

Er is weer zoveel gebeurd de laatste weken dus hoog tijd voor een update! Van 31 januari tot 9 februari stond alles op Curaçao in het teken van Carnaval. Echt een ware hapening hier op het eiland. In Nederland hebben wij helemaal niets met Carnaval, maar hier op een tropisch eiland Carnaval vieren is toch best bijzonder te noemen dus zijn wij uiteraard een kijkje gaan nemen. Zondag 7 februari zijn wij naar de Grote Karnaval Parade geweest oftewel de Gran Marcha. Dit is een optocht van verschillende wagens met mensen gekleed in felgekleurde kostuums. Jaja en dat bij 30 graden! Echt afzien lijkt me dat. Wij zijn met een aantal vrienden op een bepaalde plek langs de weg gaan staan en hadden ons koeltasje met blikjes Bright uiteraard bij ons. We hadden een super plek en konden de optocht perfect zien. Na een dikke 4 uur langs de weg te hebben gestaan waren alle wagens langs ons gegaan. Na de Carnavalsoptocht zijn we met Robert en Jasmijn richting Mambo beach gegaan om daar de dag af te sluiten met nog een paar Brightjes en een lekkere maaltijd. Het was een geslaagde dag! Maandag waren we allemaal vrij i.v.m. de vaarwel Carnaval Parade en was tevens het begin van een weekje vakantie voor ons!

Sint Maarten ??& Saba ??

Dinsdag 9 februari zijn we voor 5 dagen naar Sint Maarten gevlogen om Bart zijn 34e verjaardag te vieren. De vrouw van Math (collega) Luus is ook op 12 februari jarig en zo ontstond het idee om samen onze verjaardag te gaan vieren op Sint Maarten??. Math en Luus konden ons heel veel vertellen en laten zien op Sint Maarten omdat zij hier 3 jaar hebben gewoond i.v.m. Math zijn werk. We hadden een fantastische CRIB gehuurd via Airbnb. Wat een prachtig appartement was dat, zo luxe en van alle gemakken voorzien en met een adembenemend mooi uitzicht zoals je kan zien op onderstaande foto’s.

Na een super vlucht zijn we de huurauto’s gaan halen en richting de beroemde Sunset Bar gereden waar je een prachtig uitzicht hebt op de spectaculaire landingen van de vliegtuigen. We moesten ons haasten omdat een uur nadat wij geland waren de KLM met een Boeing 747 ging landen op St. Maarten en dat wilden wij natuurlijk niet missen. Gelukkig waren we net op tijd en hebben de sensationele landing zelf mogen aanschouwen. Je kan hier echt uren zitten om naar de vliegtuigen te kijken!

Klik hier voor een filmpje op Youtube met het vertrek KLM (747) vanaf Sint Maarten (SXM)

Vervolgens zijn we naar ons appartement gereden nadat we eerst nog even een stop hadden gemaakt bij de supermarkt voor de boodschappen. Na het uitpakken van de spullen zijn we de auto weer ingestapt om een eindje te gaan rijden. ’s Avonds hebben we heerlijk gegeten bij een restaurantje waar Math en Luus vroeger regelmatig kwamen. Zo leuk en lekker!

De volgende dag zijn we weer verder gegaan met onze eilandtour en hebben vele leuke plekjes gezien. Tijdens ons rondje eiland hebben we van een heerlijke lunch genoten in het plaatsje Marigot  op het Franse gedeelte van het eiland. Na bijna een half jaar eindelijk weer eens een lekker tapbiertje gedronken, hoe heerlijk was dat! We zaten allemaal ’s avonds nog zo vol van de geweldige lunch dat we besloten die avond niet meer uiteten te gaan en het bij een broodje te houden.


Donderdag was het dan zo ver, het hoogtepunt van de vakantie! Deze dag zijn we naar Saba gevlogen, een Nederlands eiland in het Caribisch gebied. Saba vormt binnen het Koninkrijk der Nederlanden een bijzondere gemeente van Nederland. Het eilandje ligt 40km van Sint Maarten vandaan, dus na 13 minuten vliegen waren we al op het eiland. De vlucht was super spectaculair te noemen zoals onderstaande foto’s laten zien.

Gied en Els , vrienden van Math en Luus die op Saba wonen, stonden ons op te wachten op het vliegveldje van Saba. Gied had voor Math, Jim, Rien en Bart een taxi geregeld om ons naar Mount Scenery te brengen,  met zijn 887 meter het hoogste punt binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Luus ging met Gied en Els mee naar huis om gezellig bij te kletsen want zo vaak zien ze elkaar natuurlijk niet. Het beklimmen van Mount Scenery was een geweldige ervaring! Maar liefst 1000 treden, maar zo de moeite waard! De klim naar boven was flink afzien maar na een uur bikkelen kwamen we boven aan en werden we beloond met een adembenemend mooi uitzicht over Saba. We hebben heerlijk in het zonnetje genoten van dit prachtig plekje. Na een uurtje boven te zijn geweest besloten we aan de afdaling te beginnen. Je zou verwachten dat dit easy is, maar naar beneden lopen was ook behoorlijk pittig, een ware aanslag op je enkels en knieën. Toen we beneden waren heeft Gied ons weer opgehaald en ons een tour gegeven over het eilandje. Wat kan die man vertellen, met zoveel passie en liefde voor zijn Saba. Na de prachtige tour zijn we naar het huis van Gied en Els gereden waar Els een fantastische lunch voor ons klaar had staan met een welverdiend koud pilsje. Wat wonen deze mensen prachtig! Je zou eigenlijk niet meer weg willen zo mooi, maar na een paar uurtjes bij hun thuis te hebben doorgebracht was het weer tijd om terug te vliegen naar Sint Maarten. We voelen ons regelmatig bevoorrecht dat we dit allemaal mee mogen maken, Saba was weer zo’n moment dat je even stilstaat bij wat we allemaal meemaken tijdens ons geweldig avontuur. ’s Avonds hebben we dag heerlijk afgesloten bij Karakter met een heerlijk diner.

Vrijdag was het dan zo ver, de verjaardag van Bart en Luus???. Deze dag hebben we heerlijk genoten van een dagje strand op het eilandje Pinel waar we met een bootje naar toe zijn gevaren. Aan dit eilandje hadden Math en Luus goede herinneringen uit de periode dat ze op Sint Maarten hebben gewoond, dus dat wilden wij ook graag zien. Op Pinel hebben we genoten van een ware verjaardag lunch. Math had het al weken over verse kreeft eten op Pinel, dus dat moest Bart natuurlijk meemaken. Wat een feestje was dat! De spareribs van Luus, Rien en Jim waren ook voortreffelijk. We voelden ons echt als god in Frankrijk en genoten oprecht van het leven! Another beautifull day @ Sint Maarten!

’s Avonds zijn we uiteraard weer heerlijk uiteten geweest en hebben de rest van de avond thuis doorgebracht met een potje Monopoly. Het was een super verjaardag!
Zaterdag was alweer de laatste dag. Gelukkig vlogen we pas ’s avonds terug dus we hadden de hele dag nog om over het eiland te toeren. We hebben uitgebreid de Franse kant van het eiland bekeken en zijn naar een prachtig viewpoint gereden waar we een schitterend uitzicht over het eiland hadden. Omdat de Sunset Bar zo’n indruk op ons had gemaakt besloten we daar te gaan lunchen en nog 1 x naar die spectaculaire landingen te gaan kijken. Rien durfde het zelfs aan om achter een vliegtuig te gaan staan toen deze vertrok. Hij werd letterlijk gezandstraald, na drie dagen vond hij nog zand achter zijn oren?. Na het inleveren van de huurauto’s vlogen we om 18:00 weer terug naar Curaçao en kwam er een einde aan onze fantastische vakantie op Sint Maarten met fantastische mensen om ons heen! Bedankt Zinkies!

Bezoek uit Nederland ??

Van 13 t/m 20 februari was er bezoek vanuit Nederland. Gerrit Jan en Marja bezochten Curaçao voor een weekje. Super leuk om hun het eiland te laten zien en een kijkje te geven in ons leven hier op Curaçao. 13 februari vlogen wij terug van Sint Maarten naar Curacao dus we konden Gerrit Jan en Marja niet ophalen van de luchthaven. Ze hadden zelf een auto gehuurd en zijn naar hun hotel gereden waar ze 5 nachten verbleven en niet zomaar een hotel ze verbleven in het Santa Barbara hotel! Echt super mooi gelegen aan het strand, waar je heerlijk tot rust kan komen.


Wij moesten doordeweeks gewoon werken maar aan het einde van de middag en in het weekend spraken we samen af om leuke dingen te doen. We hebben hun een aantal leuke strandjes laten zien zoals Daaibooi en PortoMari?, twee van onze favoriete strandjes hier op het eiland. Daarnaast zijn we natuurlijk veel uiteten geweest. Een super leuk restaurantje is OP=OP, de weg er naar toe is al een hele ervaring want het ligt letterlijk in de middle of nowhere. Je moet echt weten waar het zit want anders kom je er echt niet en mocht je er toevallig langsrijden dan sla je het waarschijnlijk over want  het ziet er niet bepaald modern uit. Maar eten en bediening is super! Op een krijtbord staat wat ze die dag allemaal hebben en daarachter geturfd hoeveel er van alles nog is. Wanneer iemand iets besteld wordt er 1 van het bord weggeveegd, net zo lang tot alles OP=OP is. Hier hebben we met Gerrit Jan en Marja heerlijk gegeten samen met Math en Luus.

Restaurant op=op met Math en Luus
Restaurant op=op met Math en Luus

Op donderdag hebben wij Gerrit Jan en Marja opgehaald uit het Santa Barbara hotel en naar ons huis gebracht, waar ze de laatste 2 nachtjes van hun vakantie bleven slapen. Die avond hebben we heerlijk gekookt. Die vrijdag hebben we beide een dagje vrij genomen van ons werk om samen met Gerrit Jan en Marja op stap te gaan. We besloten hun PortoMari ?te laten. Het strandje viel behoorlijk goed in de smaak zoals onderstaande foto’s laten zien.

Vrijdagavond hebben we afgesloten met een verrassing voor Gerrit Jan. Hij is namelijk 24 februari 40 geworden en aangezien wij toen niet in Nederland waren om het samen met hem te vieren hebben wij hem getrakteerd op een heerlijke maaltijd bij de Gouverneur. We hadden op speciaal verzoek van ons onze favoriete tafel gereserveerd op het privé balkon en hier genoten van een super lekkere maaltijd. De gouverneur maakte het helemaal bijzonder door Gerrit Jan een Grand Dessert aan te bieden van het huis. Deze werd geserveerd terwijl het personeel Gerrit Jan toezong. Super was dat!

Zaterdag was helaas al weer de laatste dag voor Gerrit Jan en Marja. In de ochtend hebben ze nog even een laatste plons in het zwembad genomen en zijn we nog even bij Luus op de koffie geweest. Daarna hebben we ze naar de luchthaven gebracht en zat hun vakantie er helaas al weer op. Het was een super leuke week!

De nieuwe aanwinst ?

Ook willen wij jullie deelgenoot maken van onze nieuwe aanwinst! Aangezien het steeds een dagtaak werd om elkaars agenda naast elkaar te leggen voor het plannen van het brengen en halen met één auto besloten we om een 2e auto aan te schaffen. Er is echter 1 nadeel aan deze auto er rijdt er maar 1 van rond hier op het eiland en met zijn opvallende voorkomen rijden we nu nergens meer anoniem naar toe ? Bart is al verschillende keren aangesproken door locals met: Meneer wat heeft u een mooie auto! Zo grappig is dat! We zijn super blij met ons Citroentje ?? en gaan deze dan ook meenemen naar Nederland ?? wanneer we terug gaan.

BBQ aan de Caracasbaai!

Er zijn van die activiteiten op Curaçao die je moet doen anders mis je wat. Barbecueën op het strand is natuurlijk overal hartstikke leuk, maar het Caracasbaai strand is natuurlijk dé plek op Curaçao om dit te doen. Gisteren hebben we, na het werk, met Robert en Jasmijn gebbqt aan de Caracasbaai! Rond 17:15 was het de auto uitladen en de picknicktafel inrichten! Heerlijk die ongedwongen sfeer! En wat uniek, op 5 meter afstand van de zee lekker bbqen!
Wij zeggen: “Voor herhaling vatbaar!”

Zo dat was weer een uitgebreide update van al onze avonturen die wij meemaken. We genieten nog steeds volop! Vandaag vliegt Riemke naar Curaçao om een maand bij ons te komen logeren. We verheugen ons hier ontzettend op! Dus zometeen richting Hato airport!

Tot de volgende update van onze avonturen op Curaçao!

Ayo & bon wikènt!

Rien&Bart