Fietsen @ Curaçao

Snorkelen & Fietsen

2 Weken verder en weer een hoop meegemaakt op dushi Curaçao??! Tijd voor een update!

Elke dag zijn hier happy hours. Nu lijkt het misschien dat we hier dagelijks naar toe gaan, maar kan jullie geruststellen dat dat niet het geval is. Meestal 1 keer in de week pakken we een happy hour! Nu waren we laatst op zondagmiddag bij Chillz met Robert en Jasmijn. Erg leuke plek op Mambo beach! En we hadden geluk met een geweldige zonsondergang!

Ook na meer dan 5 maanden ontdekken we continu iets nieuws hier! Zo is nu 1 van onze favoriete stranden Daaibooi geworden. ? Heerlijk relaxed en waar je ook ontzettend gaaf kan snorkelen! ? Daaibooi is ook erg in trek bij de lokale bevolking, dus er hangt een super lokale sfeer! Zo wordt er gewoon lekker gebbqt op het strand. Ruikt fantastisch als je lekker aan het zonnebaden bent! Daarnaast, op het einde van de dag kan je lekker genieten van een bitterballetje! Hoezo missen we Nederland? ??? ?!

Deze diashow vereist JavaScript.

?En hierboven een filmpje van mij tijdens het snorkelen?. Zo zie je dat de onderwaterwereld hier ook ontzettend gaaf is!

Als je op  Curaçao bent geweest, heb je de Isla raffinaderij al wel gezien. Het is een stinkend complex in het midden van het eiland. De walmen die eruit waaien wil je niet ruiken! Ook zijn er soms nieuwsberichten dat er gefakkelt wordt. Oorzaak laatst van het fakkelen was dat er onvoldoende stroom, stoom en luchtdruk was. Het fakkelen levert overlast op voor de omgeving en in de wijken, die door de zwarte rook uitgestoten wordt. Het ministerie hier waarschuwt dan ook om ramen en deuren dicht te houden. Vanuit mijn werk was het fakkelen goed zichtbaar. Nu snap je ook wel waarom deze waarschuwing gegeven wordt…

Fakkelen van de Isla
Fakkelen van de Isla
Omdat we, zoals ik net al eerder schreef, meestal 1 keer per week naar een happy hour gaan was het vorige week de beurt aan St. Tropez in het centrum aan Pietermaai. Heerlijk, relaxed op vrijdagmiddag het weekend ingeluid met Robert en met een fantastisch uitzicht ??

Happy hour @ St. Tropez
Happy hour @ St. Tropez
En op zaterdag was het een beetje tijd voor de conditie! Dus tijd om de fiets te pakken richting het Spaanse water waar we uitgenodigd waren voor een voortreffelijke BBQ! Valt niet mee fietsen hier i.v.m. de temperatuur en de heuvels, maar qua omgeving is het echt fantastisch!

Door de weeks wordt er gewoon thuis lekker gekookt. En soms doen we gewoon net alsof we in ?? zijn, dus tijd voor stamppot boerenkool! Heerlijk genieten met 27 graden en in de korte broek! ?

Verder hebben we nu een week vrij! Heerlijk! Het is hier nu ook carnaval, dus vanmiddag gaan we met collega’s naar de grote optocht. Ben heel benieuwd, want iedereen zegt dat het fantastisch is Caribisch carnaval! Want een feestje bouwen dat kunnen ze hier wel!

IMG_2003 IMG_2012

As dinsdag vliegen we naar Sint-Maarten voor 5 dagen. Heel benieuwd om het andere eiland te ontdekken binnen ons koninkrijk. Tussendoor maken we nog een uitstapje naar Saba waar we ’s ochtends heen vliegen (15 min) en aan het eind van de dag weer terug vliegen naar Sint-Maarten. Ook dat zal een spectaculaire vlucht gaan worden, daarover in een volgende update meer! Ook vieren we dus de verjaardag van Bart as vrijdag op Sint-Maarten! Heel bijzonder!

En als we terug komen uit Sint Maarten op zaterdag de 13e dan is er bezoek over uit ??! Gerrit Jan en Marja zullen een week hier verblijven, dus tijd om alle plekjes te laten zien. Ondertussen zal er nog wel gewerkt worden, want dat gaat gewoon door! Gelukkig ook maar, want het is nog steeds een super uitdagende opdracht!

Dat was het weer voor nu! Tot de volgende update met een reisverslag van Sint Maarten?? en Saba!

Greetz uit ??