Samen @ Curaçao & een Jeep!

Laatste update was weer van een paar weken terug, dus de hoogte tijd om even te vertellen wat we hier allemaal beleven! Want inmiddels genieten we samen van dit avontuur!

Op maandag 21 september is Bart gearriveerd op Curaçao! In de morgen heb ik eerst gewerkt en vervolgens ben ik naar de luchthaven Hato gereden om Bart op te halen! Ik wist dat hij aan de linkerkant van het vliegtuig bijna voorin zat, dus toen het vliegtuig arriveerde aan de gate heb ik gezwaaid in de hoop dat hij mij al kon zien. En dat bleek het geval te zijn! Na daarna nog meer dan een uur gewacht te hebben kwam die eindelijk door de deur! Erg fijn moment om weer samen te zijn en om dit avontuur nu met zijn 2en te beleven!

Vervolgens zijn we naar ons huis gereden en Bart vond het appartement helemaal fantastisch! Meteen maar even gebruik van het zwembad gemaakt om even af te koelen! Vervolgens zijn we even een hapje gaan eten op Jan Thiel bij Zanzibar, net als 4 jaar terug tijdens onze vakantie @ Curaçao op onze eerste avond!

Zonsondergang bij Jan Thiel
Zonsondergang bij Jan Thiel

De dinsdag en woensdag ben ik weer aan het werk gegaan en is Bart samen met Luus (partner van collega van mij) op autojacht gegaan! En gelukkig hebben we een auto gevonden! En wat voor een auto!

De 2e hands auto’s zijn erg prijzig hier. We hebben gekozen voor een auto die ons hier op het eiland ons overal naar toe moet brengen. We hebben de mogelijkheid om de auto mee terug te nemen naar NL, maar daar hebben we van afgezien met onze keuze voor een Jeep Grand Cherokee Laruna uit 2005. Nu snap je wel waarom! 🙂

Deze diashow vereist JavaScript.

Voor de koop hebben we de auto laten checken bij een onafhankelijke garage en die heeft wel wat reparaties geadviseerd. Deze reparaties hebben we meegenomen bij de onderhandeling, we konden ermee blijven doorrijden en aankomende week zijn de onderdelen binnen bij de garage en wordt de auto gefixt!

We zijn erg blij met de auto, het rijdt fantastisch! Ook zijn sinds vorige week de benzineprijzen met ƒ0,40 gedaald, dus dat maakt het allemaal net weer wat leuker aan de pomp! Een liter benzine kost nu ƒ1,60 (€0,80).

De donderdag en vrijdag had ik vrij genomen om samen met Bart even een lang weekend te hebben. Zo hebben we samen allemaal dingen gedaan zoals een middagje naar Playa Porto Mari (strand), boodschappen in de Mangusa (enorme grote supermarkt), Willemstad bezocht, lekker wezen uit eten, etc.

Op het werk gaat het ook erg goed. Op dit moment veel gesprekken met collega’s om een beeld te krijgen van de organisatie. Erg leuk om iedereen te leren kennen. Daarnaast hadden we met ons team een werklunch gehad bij Fort Nassau. Was heel gezellig, lekker geluncht en enorm genoten van het fantastische uitzicht over de haven en Willemstad met de Julianabrug.

Deze diashow vereist JavaScript.

Verder vermaken Bart en ik hier ons prima! We hebben regelmatig erg leuke activiteiten, zoals housewarmingparty’s van de collega’s, happy hours op het strand, avondje bioscoop, surfen, etc. Op 28 september was zelfs de “Bloedmaan” hier fantastisch te zien, een erg uniek natuurverschijnsel!

Kestington
Kensington op het strand!

Afgelopen vrijdag zijn we bij een concert van Kensington geweest op het strand, ook supergezellig en een relaxte sfeer om zo te luisteren met de voetjes in het zand!

Volgens de berichten van de NOS is het in Nederland flink aan het afkoelen met nachtvorst. Kan je geruststellen, ook hier is het wat koeler dan een paar weken terug. Het was namelijk een paar dagen windstil en dan is het hier echt warm! De temperatuur is van rond de 38 graden terug naar rond de 33! En gelukkig is de wind ook weer terug! Overdag merk ik er weinig van, aangezien de airco me lekker koel houdt!

Dit was weer even een update van ons op bijna 8000 km afstand!
Nu al weer meer dan 6 weken op het eiland en vermaak me super zoals je wel ziet en leest!
Tot de volgende update!

Greetz uit Curaçao