Riemke & nog meer bezoek & genieten van Dushi Kòrsou

Tijdje terug dat we wat van ons hebben laten horen, dus de hoogste tijd voor een update!

Riemke @ ??

Op 5 maart was het dan eindelijk zover, Riemke kwam aan met Air Berlin? op zaterdagmiddag! Vlucht verliep prima, zo goed zelfs dat we bij aankomst thuis nog direct door zijn gegaan naar de happyhour van Zanzibar?! Een mooie binnenkomer!

Verder kon ze heerlijk genieten van het zwembad en de fantastische temperatuur! Wel ’s middags, want in de morgen werden enkele huishoudelijke activiteiten verricht, waar we erg blij mee waren! Dat scheelde ons enorm! ??

Daarnaast deden we af en toe, na het werk, ook een plons in de Caracasbaai bij ons om de hoek?. Even lekker in de zee plonsen, gewoon omdat het kan!

Wat een heerlijk plek blijft is lekker zitten aan de Handelskade in Punda! Hier kijk je uit over de Pontjesbrug en de olietankers varen aan je voorbij! ⛴

Naast zon, zee en strand was het soms ook even tijd voor wat culturele dingen. En dan bedoelen we geen happyhours?!
Zo hebben we een bezoek gebracht aan de Aloë Vera plantage, gelegen op het oostelijk deel van het eiland. Na een heerlijk ontspannen ritje zijn we aangekomen bij de plantage. Gelukkig was het er die dag erg rustig, want soms zijn er bussen vol met bijvoorbeeld cruise toeristen. Op dat moment wil je er dan niet zijn! We zijn meteen de winkel bij de plantage binnengestapt en hier alle producten bekeken. Van crèmes voor de dag en de nacht tot Aloë vera deet. Ook hebben we de video bekeken over de plantage. Erg leerzaam! Na het bekijken en soms proberen van producten zijn we overgegaan tot het kopen van enkele Aloë Vera producten. Vervolgens hebben we nog wat rond gekeken en de informatieborden gelezen die overal staan. Zo lezen we dat Curaçao Ecocity Projects N.V. in december 1999 met de Aloë Vera plantage is begonnen. De plantage is 10 acres groot en de helft van het terrein wordt gebruikt voor het verbouwen van meer dan 100.000 planten. Na 3 tot 5 maanden kan een Aloë plant worden geoogst. Dan is hij groot genoeg.
De producten worden zelfs wereldwijd verkocht onder de naam Curaloë.

Kortom, een buitengewoon interessant natuurproduct, met een behoorlijke geschiedenis en dat gewoon bij ons in de buurt! Hoe fijn is dat! Voor een kijkje op de website van Curaloë, klik je hier.

Deze diashow vereist JavaScript.

Inge & Carola

Eind maart kwam vriendin Inge? langs en deze keer niet alleen, maar met vriendin Carola! Op woensdagmiddag heb ik Carola opgehaald van de luchthaven en inmiddels was Inge ook al aangekomen in het hotel met de crewbus. Super gezellig om 2 dagen op stap te gaan met de dames uit Schalkhaar! Daarnaast kwamen er weer allemaal boodschappen mee uit ??! En was het super leuk omdat Riemke er ook nog was! Die avond hebben we meteen het restaurant Op=Op onveilig gemaakt. Op=Op is een geweldig restaurant in de middle of nowhere, waar de bbq aanstaat, zit aan picknick tafels maar waar het eten super lekker is! Super leuke ervaring voor als je hier op het eiland bent. De volgende dag waren Bart en ik vrij van werk en gingen we met de dames even een stukje toeren en heb Carola even mijn werkplek laten zien en vervolgens zijn we doorgereden naar het strand, Porto Mari?! Hier hebben we heerlijk gesnorkeld, gezwommen en genoten van de zon☀️. Na deze zware inspanningen hebben we een heerlijk hapje gegeten bij de Buurvrouw, een restaurant die na een dagje strand prima op de route ligt. En dan nog even een laatste afzakkertje bij Zanzi om afscheid te nemen, want vrijdags vlogen ? de dames weer terug naar ??! Was super gezellig Dushi’s!

Vervolgens hebben wij nog een paar dagen genoten van de aanwezigheid van Riemke, want die vloog op 5 april weer terug naar huis. De maand was voorbij gevlogen en het was super gezellig! De maandagavond hebben we heerlijk genoten van een drankje aan de Handelskade en hebben we een heerlijk slotdiner gehad bij de Gouverneur.

Voordat we Riemke naar het vliegveld brachten, gingen we eerst aan onze stemplicht voldoen, want op 5 april hebben we hier gestemd voor het Oekraïne referendum. In januari hebben we ons hier al voor aangemeld bij de Nederlandse Vertegenwoordiging op het eiland en in maart kregen we bericht dat we mochten stemmen. Zo gezegd, zo gedaan, dus op naar de Nederlandse Vertegenwoordiging in de wijk Scharloo. Hier werden we hartelijk ontvangen en mochten we in een vergaderzaal plaatsnemen om ons stembiljet in te vullen. Ook voor Moeders een super leuke ervaring om mee te maken, al mocht zij niet stemmen maar kon ze dat woensdag 6 april doen wanneer ze weer in Nederland was aangekomen.

Hierna zijn we, aangezien Air Berlin wat vertraagd was, wezen lunchen bij Zanzibar @ Jan Thiel. Heerlijke lunch aan de zee, wat wil je nog meer. Vervolgens hebben we de koffer gepakt en zijn we naar Hato gereden. Onder genot van een zelf meegebrachte Bright in de koeltas (aangezien de sportsbar op Hato nog steeds gesloten is) hebben we geproost op een fantastische maand! Hierna is Moeders de roltrap op gegaan om het vliegtuig te pakken, terug naar huis. Bart en ik zijn vervolgens naar de spottersplek gereden (met onze koeltas?) en hebben daar gewacht tot we het vliegtuig ook daadwerkelijk zagen vertrekken. Danki Dushi Riemke voor de super gezellige maand! Tot gauw!

Hennie is back!

In januari was ze al op het eiland, maar door omstandigheden werd de vakantie onderbroken, dus tijd voor de herkansing! Hennie (de huisvriendin van Math, Luus en Jim) was weer terug op Curaçao! Dat moest natuurlijk gevierd worden met een BBQ. Dus werd het voor ons weer een tijd om de fiets ? te pakken en richting het Spaanse water te rijden om lekker te genieten van een hapje en een drankje en de gezelligheid van Hennie! Het werd weer een memorabele avond!

Super Indonesisch eten!

Na een drukke werkdag hadden Bart en ik geen puf meer om met de hitte in de keuken te staan, je snapt het wel?! We hadden gehoord dat er een super lekker Indonesisch restaurant in de buurt was geopend en die moesten we natuurlijk even proberen! Nou wat was dat lekker eten zeg! Super heerlijk. En de tafel stond helemaal vol met allerlei lekkers!

Werkbezoek Bonaire

Eind april heb ik een werkbezoek gebracht aan Bonaire met 3 andere collega’s. Op zondagmiddag vlogen we met InselAir in een kwartiertje naar Kralendijk toe en hebben daar met onze huurauto even een rondje eiland gedaan. Ik vond het een prachtig eiland! We hebben zelfs een groep wilde dolfijnen gezien, wat best wel uniek is!
De maandagmorgen waren we mooi op tijd op kantoor. Toch wel vreemd om een gebouw binnen te lopen en dat het echt een beetje aanvoelt als Nederland. We hebben vervolgens bijna 2 intensieve dagen gehad die erg productief waren voor ons traject. Op dinsdagmiddag namen we de vlucht weer terug naar Curaçao met de hoop dat InselAir ons op tijd thuis bracht i.v.m. Koningsnacht. Gelukkig verliep de vlucht uitstekend en stonden Bart en ik ’s avonds in Pietermaai te proosten op Willy.

Familiebezoek

Eind april, begin mei waren er een hoop familieleden op het eiland voor vakantie! Altijd weer leuk en gezellig om bekenden te zien hier @ Curaçao! Dus op vrijdagavond reden Bart en ik naar het Sunscape hotel @ Mambo beach. Super gezellig om met de familie een drankje te doen, gezellig te kletsen en even bij te praten. Ook natuurlijk enkele tips gegeven voor wat je echt gezien moet hebben als je hier bent! Bij het afscheid werden we verrast met heerlijke verse stroopwafels en 2 heerlijke droge worsten uut Grunn (vacuüm verpakt)! Wat een verwennerij weer! Nogmaals dank!

IMG_1603

Lekker toeren op zondag

Onlangs zijn we op zondag een stukje wezen toeren. We kwamen uit bij de Curaçao Winery. Curaçao Winery is gevestigd op het prachtige landgoed Hato op Curaçao, met een authentiek landhuis en aangrenzende plantage. Ze zijn begin 2014 gestart met de inrichting van een wijnbouwbedrijf. De komende jaren zal de wijngaard worden uitgebreid tot ruim 25 hectare. Hier hebben we heerlijk geluncht en hebben we natuurlijk ook wat wijntjes geproefd. De wijnen waren nog niet van de wijngaard van Curaçao, maar wel uit Nederland – Hof van Twente. En om eerlijk te zijn, de wijnen smaakten prima! Dit hadden we niet verwacht. Binnenkort nog maar eens terugkomen als de eerste wijnen gereed zijn die hier op Curaçao geproduceerd zijn.

Na de bezichtiging zijn we richting Piscadera gereden om daar eens een kijkje te nemen en daar kwamen we Paul, Britt en Bo tegen! Super gezellig. En het werd helemaal gezellig toen Bart de bel van de happy hour hoorde! Ook kleine Bo vermaakte zich prima met een vriendje die continu met hem wou spelen! Prachtig om te zien!

9 Maanden verder….

Inmiddels zijn we bijna alweer 9 maanden uit Nederland en hebben totaal geen spijt van deze beslissing om hier een schitterend avontuur aan te gaan. We genieten volop van alles! Ook van Dushi Curaçao zijn we steeds meer gaan houden?. Waarschijnlijk zitten we 1 oktober nog niet in het vliegtuig terug naar Nederland, maar binnenkort hebben we daar meer duidelijkheid over! Zodra we meer weten laten we dat natuurlijk weten!

Werk en studie

Ik heb enorm veel plezier in het werk en vind het echt super fantastisch om wat te kunnen betekenen voor de organisatie hier. Ben gestart in een schitterend traject waar we voorlopig nog niet klaar zijn en hoop zeker dat ik nog een grotere bijdrage mag en kan gaan leveren!

Ook Bart is ontzettend druk met zijn thesis voor zijn studie. De laatste loodjes zijn begonnen en die wegen natuurlijk het zwaarst. Naast zijn thesis heeft Bart ook nog een ander traject bij TUI waardoor hij veel van het eiland te zien krijgt en ook super leuke nieuwe contacten opdoet. Maar als het goed is weten we over een paar weken of hij zijn diploma in de pocket heeft of niet! Erg spannend, maar zal vast en zeker goed komen!

Snorkelen @ Tug boat

Ook al wonen we hier een tijdje, we komen nog steeds op plekken waar we nog niet zijn geweest sinds we hier wonen, zo ook de Tug Boat (eigenlijk vlakbij waar we wonen…?).

Er is een woord dat de sleepboot perfect omschrijft: aandoenlijk. Het is een enorm populaire locatie onder zowel duikers als snorkelaars, met interessante fotografiemogelijkheden en een behoorlijke variatie in duikopties: wand, wrak en diep. Tugboat mag zich scharen in de top-10 locaties van Curaçao. Het ligt aan de beschermde zuidoostkant van Caracasbaai.

Sinds het sleepbootje zo’n 30 jaar geleden tot zinken kwam, rust het wrak op een diepte van 5 meter. Het is in alle opzichten een keurig ‘behouden’ bootje en met koraal bedekt. Snorkelaars genieten van dit slepertje!

Verhuizen

En dan nog een laatste nieuwtje! Eind juni gaan we verhuizen naar een andere woning op het eiland! De huidige woning is heerlijk, maar omdat we verwachten hier nog wat langer te blijven hebben we samen ervoor gekozen om te verhuizen naar een andere woning! En wat voor een woning! We gaan verhuizen naar een plek met fantastisch uitzicht over zee, een eigen zwembad en een wat gunstigere ligging. De wijk waar we naar toe gaan heet de Bottelier en zo heet de straatnaam trouwens ook, lekker makkelijk! Toen we de woning binnen liepen wisten we meteen, dit wordt hem! En uiteindelijk is het ook gelukt! We kunnen niet wachten om de verhuisdozen in te pakken om die kant op te gaan! We zullen snel wat foto’s van de nieuwe woning plaatsten!

Marja @ ??

Sinds vorige week zaterdag is Marja, de moeder van Bart, bij ons op het eiland! Super gezellig om deze dushi hier om ons heen te hebben! De volgende update zullen we onze belevenissen met Marja delen!

Dit was hem weer voor nu. We zullen de volgende update wat sneller gaan plaatsen!
Tot de volgende update van onze avonturen op Curaçao!

Bart&Rien??☀️?