PADI, bezoek, diplomauitreiking, werken & genieten @ dushi Kòrsou

Zo aan het einde van het jaar is het weer tijd om even wat van ons te laten horen, want het is weer veelste lang geleden! Gelukkig zijn er nog geen boze e-mails of reacties gekomen waarom er nog geen nieuwe update was geplaatst????. We hebben weer een hoop beleefd, zoals het behalen van de PADI Open Water van Rien, de diplomauitreiking van Bart en met een nieuwe baan, bezoek van familie en vrienden, vakantie naar Suriname en kerst in de tropen!

PADI Open water ????????

Half augustus ben ik dan eindelijk begonnen met de PADI Open water cursus. Iets wat je in Nederland niet zo snel gaat doen en hier gewoon super gaaf is! De proefduik heb ik gemaakt samen met Jim. Voordat de proefduik begint krijg je natuurlijk eerst wat theorie, vervolgens meer uitleg over je uitrusting en dan is het instappen en op naar de zee waar we het water in gaan. Voor de eerste keer onder water adem halen is erg bijzonder, iets wat je nooit zult vergeten! Toen we weer boven kwamen, dacht ik meteen dit wil ik vaker doen! Dus op voor mijn PADI Open water! Omdat Jim nog schoolvakantie had, ging hij de snelcursus doen en had hij eind van de week al zijn duiken en theorie erop zitten, maar omdat ik hier ook nog werk was dat voor mij wat lastiger, dus deed ik mijn duiken verspreid over 4 zaterdagen. Lekker poko poko (rustig aan). Door de weeks was het theorie leren en op zaterdagmorgen het water in. Ik was zelfs de enige op zaterdagmorgen, dus kreeg privéles, hoe heerlijk is dat! De 4e zaterdag was de laatste duik, inclusief theorie examen. En wat denk je, geslaagd! ????  Vanaf nu mag ik samen met iemand anders die ook zijn of haar PADI open water heeft duiken naar een diepte van 18 meter! En dat de onderwater wereld hier op Curaçao prachtig is, dat zie je wel aan de onderstaande foto’s!

Helaas is het er nog niet van gekomen om te gaan duiken, maar dat gaat er binnenkort zeker van komen!

1 jaar op Curaçao

Zondag 28 augustus was er een jubileum te vieren! Rien exact 1 jaar op Curaçao! Dus hebben we ons even flink laten verwennen bij Karakter op Coral Estate! Lekker ontbijt, lunch, relaxen op het strand! Op naar een nieuw jubileum! ????

Suzan en Jeroen op bezoek

Bart kreeg een appje van zijn nichtje Suzan dat ze op Curaçao vakantie gingen vieren en natuurlijk ons wel even wilde zien. Dus op zondagmiddag kregen we familie op bezoek voor een borrel. Na een rondleiding door ons huis hebben we gezellig even een drankje gedaan en leuk bijgepraat! Was hopi leuk!

Inge voor de derde keer op Curaçao

En half september was het dan weer zover! Voor de derde keer de boodschappenservice Inge.nl weer op het eiland! Hoe gezellig weer! We hebben haar maandagmiddag opgehaald bij Papagayo hotel om haar ons nieuwe huis te laten zien en even lekker te BBQen! Natuurlijk ook even alle boodschappen in ontvangst genomen. Na de BBQ hebben we haar weer veilig bij het hotel gedropt om haar de volgende morgen op te pikken om even een lekker dagje strand te doen. Waarom? Gewoon omdat het kan! Omdat het lastig is, aangezien ze hier al zooo vaak is geweest, om een leuke nieuwe plek te vinden zijn we naar het strand van Santa Barbara gegaan. En gelukkig voor ons, hier was ze nog niet geweest????. Zo konden we aan haar het hotel van GJ en Marja begin dit jaar laten zien. Ook hier even heerlijk geluncht en aan het eind van de dag terug naar het hotel om ons op te frissen. Vervolgens nog even naar de bar van Papagayo voor een snelle crewborrel met de KLM collega’s, alleen die was zo gezellig dat de captain vroeg om hier te blijven met Inge en met de crew mee te eten. Wat hebben we een gezellige en onvergetelijke avond gehad! Vervolgens was het weer tijd om afscheid te nemen, want de volgende dag was het weer tijd om chicken of pasta te serveren. Was weer super gezellig Dushi! Hopelijk tot snel weer!

Martin en Mark op bezoek

Een paar dagen later kregen we nieuw bezoek op het eiland. Martin en Mark kwamen een week genieten van ons leventje hier. Op zaterdag hebben we ze opgehaald van de airport om vervolgens naar ons huis te gaan en om ons natuurlijk klaar te maken voor de happy hour, dat mag niet gemist worden. Na een paar???????? zijn we weer terug gegaan naar huis. Van een jetlag was nog geen sprake, dus ging de happy hour nog even door, maar wel met nog een lekkere maaltijd erbij! De volgende dag zijn we Punda even ingelopen om vervolgens Martin en Mark in te checken bij het Lions Dive hotel, waar zij de komende 2 nachten verbleven, aangezien er ook gewoon gewerkt moest worden. Even de kamer geïnspecteerd om vervolgens op een strandbed te ploffen met een bright en te genieten van het heerlijke strand! Omdat er ’s avonds ook weer gegeten moet worden, hebben we dat op Mambo boulevard gedaan om vervolgens door te gaan bij Wet & Wild beachclub. Hierna was het toch tijd om naar huis te gaan, want de volgende dag ging vroeg de wekker weer voor werk! 

Dinsdag aan het eind van de middag zijn de heren opgehaald naar het hotel waar ook de eerste nacht geslapen werd, ons huis! Hier hebben we geproost met een mooi glas Cloudy Bay op de vriendschap en het fantastische leven en op de komende dagen, want we waren nu allemaal vrij van werk! Dus tijd om de BBQ aan te doen en lekker te genieten. Op woensdag hebben we de 4e huwelijksverjaardag van M&M gevierd. Na eerst een dagje relaxen op het strand van Porto Mari hebben we ’s avonds ons heerlijk culinair laten verwennen bij Cristal! Heerlijk gegeten en gedronken! De donderdag en vrijdag hebben we ook lekker getoerd over het eiland met bezoekjes aan diverse stranden, restaurants, happy hours, etc.  Je leest het al, druk druk druk! En toen was het zaterdag, de blauwe vogel kwam de heren weer ophalen, alleen met wat uurtjes vertraging. Dus om ze niet te lang te laten wachten op de airport hebben we ze nog even meegenomen naar het strand van Jan Thiel en hebben we hier nog even lekker geluncht. Omdat we via de app de KLM konden volgen, hebben we ze tegen 19:00 uur, onder het genot van een laatste brightje uitgezwaaid op Hato! We hebben genoten van jullie bezoek heren!

Het weer: orkaan Matthew en hopi veel regen

Jullie denken natuurlijk, die Bart en Rien hebben elke dag een strakke blauwe lucht, zon en een heerlijke temperatuur. Nou dat laatste klopt (alhoewel het nu de laatste dagen rond de 25 graden is en dan voelt voor ons best koud aan!), maar die blauwe lucht met de zon klopt niet altijd, want eind september werden we opgeschrikt door een orkaan wat langs ons eiland zou komen. En misschien er wel overheen. De weerberichten werden goed in de gaten gehouden. Uiteindelijk bleek het een storm in een glas water, want Matthew ging met een bocht om Curaçao heen gelukkig. De orkaan heeft in het Caribisch gebied wel enorm veel schade toegebracht waarbij ook mensen zijn overleden.
Op Curaçao viel er wel een hoop regen, zoveel regen dat er dan overal plassen ontstaan, zoals je op deze foto bij de Belastingdienst kan zien. De hele parkeerplaats was ondergelopen.

Door de orkaan waren de verkiezingen, waar ook wij voor mochten stemmen, uitgesteld van vrijdag naar de woensdag erop. Voor ons heel bijzonder om te mogen stemmen voor het parlement van Curaçao. We zijn erg blij met het verkiezingsresultaat en met de nieuwe coalitie die gevormd is.

Diversen

We ontmoeten allemaal hele leuke, gezellig nieuwe mensen hier op Curaçao. Zoals via Patty en Rainer hebben we Diederik en Evandro leren kennen die hier ook sinds een jaar pas wonen. Evandro heeft onlangs hier zelfs een koffiewinkel geopend in Punda. Wat een super koffie tent is dit geworden zeg, en niet alleen koffie, je kan er ook terecht voor een wijntje. Wat wil je nog meer! 

Daarnaast zijn we een maand terug met de afstudeerbegeleidster van Bart bij TUI, Caroline en met haar man Herman wezen varen. Herman heeft een echte Curaçaose vissersboot. We vertrokken bij de haven van Piscadera en gingen langs de kust van BlueBay, Bullenbaai, Coral Estate, Daaibooi, Porto Mari naar San Juan. Hier werd het anker uitgegooid waar we vervolgens heerlijk hebben gezwommen, gesnorkeld en gebbqd. Aanrader voor als je een keer op het eiland bent, om te gaan varen met Herman, want die vertelt de prachtigste verhalen! Queen Elisabeth Boat Tours

The Freelance Charity Team

Samen met de buufjes is het freelance charity team ontstaan! Een geweldig iniatief waarbij wij graag iets terug geven aan het eiland dat ons zoveel moois biedt en ondersteunen daarom graag bestaande initiatieven op het gebied van ouderenhulp, kinderen en dieren.

Missie / Info:

Met genoegen introduceren wij The Freelance Charity Team. Wij wonen met veel plezier op Curaçao en genieten van al het moois dat het eiland te bieden heeft. Tegelijkertijd zien we schrijnende zaken die ons aangrijpen en waar we graag iets aan willen doen. Maar we zien ook vele prachtige initiatieven om mens en dier te helpen.

Wij willen graag iets terug geven aan het eiland dat ons zoveel moois biedt. Omdat het lastig is een keuze te maken tussen de bestaande Goede Doelen, hebben wij besloten ons als team random aan te bieden aan organisaties die om hulp verlegen zitten. Ons hart gaat uit naar ouderen, kinderen en dieren, maar we sluiten niets op voorhand uit.

Runt u een non-profit organisatie en hebt u zo nu en dan een extra paar handen nodig? Wij kunnen ondersteuning bieden op organisatorisch en/of communicatief gebied, maar we steken net zo graag onze handen uit de mouwen voor hands on activiteiten.

Twijfel niet, PM ons nu!

Zo zijn er al diverse activiteiten geweest waarbij het charity team in actie is gekomen. Zoals:

  • Helpen bij de premiere van de film Sully, een charity event voor the Ride of the Roses. Hier waren 400 mensen bijeen voor het gevecht tegen kanker. Alle opbrengsten gingen naar het Koningin Wilhelmina Fonds.
  • Helpen bij Tur ta Konta rekenquiz. Op de universiteit van Curaçao streden scholieren op rekenvaardigheden. De rekenquiz ivoor leerlingen uit groep acht is een initiatief van de Tur Ta Konta stichting, die leerlingen met rekenproblemen helpt. Met haar rekenquiz wil de stichting leerlingen enthousiasmeren voor rekenen en wiskunde op school. Dat die enthousiasme er is, blijkt wel uit het feit dat maar liefst 27 scholen uit het funderend onderwijs, meededen aan de voorrondes van de quiz.

In 2017 zullen er meerdere activiteiten gaan plaats vinden! Super leuk!

Werk

Op het werk gaat het ook allemaal goed. Er is nog steeds veel te doen en heb het nog heel erg naar mijn zin en geniet van deze uitdaging. De tijd vliegt voorbij!

Sinds het afstuderen van Bart heeft hij gekeken of die hier ergens een baan kon vinden op het eiland. Helaas was er geen werkplek voor hem beschikbaar bij TUI, dus was het even verder kijken. Via Patty kwam Bart in aanraking met Charlotte van ‘van Lennep verhuur en beheer’. Van Lennep verhuurt appartementen en villa’s hier op Curaçao en hier zochten ze nog iemand die hun kon helpen, want een medewerker ging terug naar Nederland. Bart was direct enthousiast en na een kop koffie, wat overging naar een glaasje wijn, was de deal gesloten en had Bart een nieuwe baan! Sinds begin december is Bart gestart en het werk is hopi leuk! Meer daarover in een nieuwe update!

Henk & Marja opnieuw op Curaçao

Op woensdag 2 november kwam de TUI dreamliner aan op Curaçao met aan boord Henk en Marja. Voor Henk de 2e keer en Marja alweer de derde keer! Omdat de toeristische plekken al bekend zijn, was het vooral lekker genieten van onze woning, happy hours, strand bezoeken, uit eten, etc. Met al deze activiteiten moesten we natuurlijk ook iets sportiefs gaan doen! Dus op zondagmorgen was het betijds opstaan, water in de tas en rijden naar de zoutpannen van Jan Thiel. Een prachtig natuurgebied waar je heerlijk kan wandelen en waarbij je in het zoutmeer altijd wel wat flamingo’s ziet staan! Prachtig. Zo hebben we met zijn 4en een prachtig rondje gelopen rondom het zoutmeer! Gelukkig hadden we water bij ons want dat heb je wel nodig! 

Ook heeft Henk zijn las vakmanschap laten zien bij het toegangshek. Hiervan was een deel verrot en moest vervangen worden. Samen met Rainer in de warmte is het toch maar mooi even gelukt! Hopi goed bezig!

Op vrijdag 18 november kwam er in het nieuws dat de Air Force One op Curaçao zou landen. Samen met Bart en Henk reden we richting Hato met een gevulde koeltas voor tijdens het wachten!

Helaas niet met Obama, maar het reserve toestel kwam. Achteraf bleek het niet de de reserve F1 te zijn maar nog een ander toestel die moet zorgen voor de veiligheid. De 747 had namelijk een grote bult op de romp achter het bovendek. Deze bult bevat een satellietantenne. In iedergeval toch bijzonder om hier even gezien te hebben! NOS | Obama is geland op Curaçao, of toch niet?

De 2,5 week vlogen voorbij en op de laatste dag, zondag 20 november, was het bedoeling de vakantie af te sluiten op het strand, alleen de regen gooide roet in de plannen. Dus dan maar lekker binnen bij de Gouverneur lekker uitgebreid lunchen. Een mooie en lekkere afsluiter. Vervolgens naar Hato om Henk en Marja weg te brengen. Blijft niet leuk om weer afscheid te moeten nemen voor een lange periode. Helaas zijn dat de mindere momenten van ons expat bestaan…

Diplomauitreiking

Halverwege november was de afstudeerbegeleidster van Saxion, Anna, op Curaçao! Haar bezoek stond in het teken van het ANVR congres wat hier op Curaçao plaats vond. Maar omdat Bart eind juni zijn diploma heeft behaald was het wel erg leuk dat Anna het diploma persoonlijk uitreikte hier op het eiland! En dus kwam ze bij ons thuis om Bart persoonlijk zijn HTRO Bachelor diploma te overhandigen, een bijzonder moment!

Suriname

Begin december zijn Bart en ik een week op vakantie geweest naar Suriname! Wat een ongelooflijk mooie reis. Hierover vertellen we snel meer in een nieuwe update.

Kerst in de tropen

Het blijft nog steeds bijzonder om kerst te vieren met een temperatuur van rond de 30 graden. Dit was onze tweede kerst op Curaçao. We hebben dit jaar een heerlijke kerstavond gehad met een subliem diner met in totaal 11 personen. Bart en Rainer hebben voor ons allemaal gekookt. Niet 1 gang, maar 8 gangen! Wat was dat een geweldige en onvergetelijke kerstavond in de tropen! Eerst kerstdag deden we het begrijpelijk wat rustig aan… En tweede kerstdag moest Bart werken. Dus werd het voor mij een beetje relaxen en wat huishoudelijke taken wat ook moet gebeuren natuurlijk!

2016 bijna voorbij…

Nog een paar dagen en dan zit 2016 erop. Het is voor ons voorbij gevlogen. Het jaar heeft voor ons onvergetelijke herinneringen met reizen naar Sint Maarten, Saba, Bonaire, Nederland & Suriname. En daarnaast met prachtige momenten hier op dushi Curaçao. We zijn nog steeds aan het genieten en gaan dat zowiezo het grootste gedeelte van 2017 ook doen en misschien nog wel langer. We zullen zien!

Want zeg nou zelf, wanneer je dagelijks mag genieten van dit uitzicht ….

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Voor nu wensen we iedereen een gezond 2017 met veel geluk, liefde, reizen en vriendschap!

Feliz Aña Nobo!
Bart en Rien

 

 

 

P.s. Vergeet je niet om een reactie achter te laten??