Een nieuw jaar & een nieuwe update!

De eerste paar weken van 2016 zitten er al weer op en wij genieten volop van ons expat avontuur op Curaçao! Tijd vliegt voorbij hier op het eiland. Hoe dat komt? Omdat we er dagelijks enorm van genieten! Wat is het toch een heerlijke belevenis! Tijd om weer even een update te geven van de laatste paar weken.

De kerstdagen hebben we heerlijk met zijn 2en doorgebracht in en om het huis. Helaas was het weer op eerste kerstdag niet fantastisch, dus hebben we binnen doorgebracht bij de televisie! ’s Avonds wel lekker ons eigen kerstdiner bereid en in een zeer aangename temperatuur van 28 graden bij ons op de porch in de korte broek genoten van het kerstdiner.

Gelukkig scheen op 2e kerstdag de zon wel en zijn we naar het strand gegaan, want hoe lekker is dat om met de kerst op het strand te liggen! We waren eerst van plan om bij Blauwbaai (Blue Bay) te gaan liggen, maar toen we de auto uit stapten roken we de Isla raffinaderij enorm. Reden om weer de auto in de stappen en een stukje verder een strand op te zoeken. Bij het wegrijden zagen we dat Frank de Boer wel met zijn handdoek richting het strand liep! Paar kilometer verder zijn we bij Kokomo beach gaan liggen. Ook een heerlijke plek! Hier hebben we lekker gelegen, geluncht en gesnorkeld. Vervolgens weer naar huis gereden om weer lekker te koken met zijn 2tjes in de korte broek! 🙂

Tussen kerst en oud&nieuw hebben we gewoon gewerkt. Op oudejaarsdag kregen we beide een halve dag verlof! Heerlijk zo’n lang weekend! Oud & Nieuw hebben we gevierd aan het Spaanse water bij Math (collega van mij), Luus en Jim. Fantastisch om dit mee te maken, want vuurwerk afsteken kunnen ze hier wel! Aan de overkant van het Spaanse water hebben we een schitterende vuurwerkshow gezien! Het was een strijd tussen 2 buren die tegen elkaar op gingen. Fantastisch. En dan is het rustig en stil en opeens om half 2 begint het weer met een enorme siervuurwerk show! Geweldig!

En toen was het 2016! De nieuwjaarsduik hebben we maar even overgeslagen die door Unox georganiseerd werd bij Zanzibar @ JanThiel. We zijn voor de plons gegaan in ons eigen zwembad! ’s Avonds een hapje wezen eten bij Bijna Thuis aan de Caracasbaaiweg voor een heerlijke schnitzel! Die smaakte erg goed!
Zaterdag 2 januari zijn we meteen maar goed begonnen met een happyhour bij Zanzibar. Even weer op 2016 proosten! Op zondag dachten we het is winter dus laten we maar eens even lekker hachee gaan maken met rode kool! Dus in de korte broek zondagmiddag lekker wezen kokkerellen thuis en met een gastronomisch resultaat! Heerlijk! Het smaakte net zoals in NL, alleen dan in een andere setting!

En toen begon de werkweek weer voor ons beide. ’s Ochtends om 5:45 gaat de wekker! Ja jullie lezen het goed! Dit doen we omdat het werk het nog toelaat en dat we rond 7:00 uur op het werk zijn om dan tegen 16:00 uur nog even te kunnen genieten van de dag bij het zwembad, aangezien het hier dagelijks licht is tot 18:30. Zo genieten we toch nog even van de dag, aangezien we overdag druk aan het werk zijn in de airco! Ook met Bart gaat het goed met zijn afstuderen bij TUI. Het begin is altijd wennen, maar krijgt steeds meer grip op zijn opdracht.

In de weekenden genieten we volop. Met meestal op zaterdagochtend een FaceTime ronde langs de familie om weer even bij te praten en verder in het weekend pakken we meestal even een strandje, drankje, hapje buiten de deur, happy hour, etc. Op Curaçao is altijd wel wat te doen! En anders maken we er zelf wel iets moois van, zoals bijvoorbeeld afg vrijdagmiddag zijn we samen wezen lunchen en Bart zegt: “Het is toch winter? Dan neem ik de erwtensoep!” Dus Bart koos voor de erwtensoep met een tosti gevuld met kaas en rookworst! Een heerlijke combi!

Erwtensoep met tosti
Erwtensoep met tosti

Afgelopen vrijdagavond hebben we afgesproken bij de Pondjesbrug met vrienden van de broer van Bart uit Stadskanaal die hier een week op vakantie zijn. Deze hadden heerlijke droge worsten meegenomen, vacuüm verpakt van de slager uit CityChannel. Erg leuk om op deze manier worsten in ontvangst te nemen!

Pieter, Cees & Bart en de droge worsten uit Stadskanaal!
Pieter, Cees & Bart en de droge worsten uit Stadskanaal!

Gisteren hebben we lekker genoten overdag bij het zwembad en om 17:00 uur hebben we ons gemeld bij het strand van Zanzibar voor de HappyHour. Weer ontzettend leuk om met de collega’s en aanhang lekker te borrelen!

Happy hour @ Zanzibar
Happy hour @ Zanzibar (Marcel, Math, Rien & Robert)

Vandaag is het ook een relaxdagje. Waarschijnlijk vanmiddag even een bezoekje aan het strand, maar eerst even het huishouden op orde brengen. Ja want nu zijn we beide aan het werk! Straks even boodschappen doen bij de Albert Heijn en hopelijk slagen we dan met alle boodschappen, want niet altijd alles is op voorraad en dus moet je dan eerst naar huis om de gekoelde boodschappen in de koelkast te stoppen en dan weer door naar een andere supermarkt voor de overige spullen (mits op voorraad)! Elke keer weer een uitdaging! Gelukkig hebben waren de ingrediënten op het eiland wel verkrijgbaar om zelf een cake te bakken!

Cake
Cake

Verder is het aankomende weken rustig. Werken, leven, sporten en genieten. Ja ook sporten we hier, moet ook wel met al die happyhours! We zijn weer begonnen met wandelen, zwemmen en hardlopen! Hardlopen valt niet mee in deze temperatuur, maar het gaat goed! Na het lopen nemen we dan meteen een verkoelende plons in het zwembad! Heerlijk! Dat zien we onszelf niet doen in Meppel aan de Kade :-)!

Ook hebben we een nieuwe vakantie in het vooruitzicht! We gaan nl van 9 februari t/m 13 februari naar Sint-Maarten! Bart is op 12 februari jarig en daarom heeft hij alvast een ticket voor zijn verjaardag gekregen! We gaan niet met zijn 2en maar met Math (collega van mij), Luus (partner van Math) en Jim (hun zoon). Want ook Math heeft Luus hetzelfde cadeau gegeven, aangezien Luus ook op 12 februari jarig is! Hoe toevallig en leuk! Dus we vieren de verjaardag van Luus en Bart bij de Sunset Bar @ Maho beach waar je bijna de vliegtuigen kan aanraken als ze gaan landen. Kunnen we weer een item wegstrepen van onze bucketlist!

Landing op Sint Maarten
Landing op Sint Maarten
Hier staan we in februari!
Hier staan we in februari!

Nou dat was weer even een update uit de Cariben met een temperatuurtje van rond de 30 graden met blauwe luchten en de zon! Volgens mij zag ik net op de NOS dat Nederland deels bedekt is met een sneeuw en temperatuur onder nul. Ook leuk…, maar dan zitten we toch liever hier! En die kou, daar kunnen wij ons even geen voorstelling van maken! Wij vinden soms de temperatuur van 25 graden hier ’s avonds al koud! Maar gelukkig hoeven we dat voorlopig ook niet, want we zitten nog wel even lekker op dit fantastische eiland! En daar genieten we dus volop van! Net zoals afgelopen woensdag waar we een restaurantje hebben opgezocht waar je het vlees aan een spies aan tafel geserveerd krijgt! Hoe heerlijk is dat! We hebben gekozen voor de mix grill, even van alles wat om te proberen, maar we weten nu al dat we terug komen! Lekker gegeten op een bijzondere manier!

We hopen dat jullie hebben genoten van deze update en schroom niet om een reactie (hieronder) achter te laten bij de comments (zie hieronder bij comments)! Vinden wij erg leuk om te lezen!

Proost uit Curaçao
Proost uit Curaçao

Dat was het weer voor deze keer! Tot snel bij de volgende update!
Groetjes van ons op bijna 8.000 kilometer afstand en met gemiddeld 30 graden!

Bart & Rien

P.s. Je mag ook een reactie achterlaten via ons contactformulier, ook die lezen wij 🙂 :