Marja & verhuizen & afstuderen ? & Bonaire & Nederland ??

Het is weer de hoogste tijd voor een update van ons avontuur op Curaçao! Excuses voor de vertraging met deze update, maar je krijgt nu extra veel lees- en kijkplezier! In de afgelopen maanden hebben we weer veel meegemaakt namelijk: Marja haar tweede bezoek aan Curaçao, Bart is afgestudeerd? ?, onze verhuizing naar Besame Villa’s,  onze vakantie naar Bonaire en na 11 maanden een weekje naar Nederland! ??

Marja haar tweede bezoek

21 mei arriveerde Marja voor haar tweede bezoek aan Curaçao. Super leuk om elkaar na meer dan een half jaar weer even vast te kunnen pakken! Marja is 3 weken bij ons gebleven en het was een erg leuke tijd. Toen we Marja hadden opgehaald van de luchthaven zijn we naar ons huis toegereden. Daar hebben we direct Henk via Facetime gebeld om te laten weten dat moeders veilig was aangekomen. Ja ja, moeders vloog voor het eerst in haar leven helemaal alleen! We zijn ontzettend trots op haar!

De volgende dag hebben we genoten van een heerlijke lunch bij St. Tropez, een super leuk plekje direct aan zee. Math en Luus vonden het ook erg leuk om Marja weer te zien. We hebben samen heerlijk gegeten bij Chill waar ze Paul, Britt en Bo ook voor het eerst heeft ontmoet.
Helaas kreeg ik tijdens Marja haar verblijf op Curaçao een hevige buikgriep waardoor ik een aantal dagen compleet uit de running was. Rien heeft toen de ideale schoonzoon uitgehangen en schoonmoeders mee op tour genomen.


Gelukkig voelde ik mij na een paar dagen weer wat beter en hebben met moeders een rondje eiland gedaan. Tijdens haar vorige bezoek zijn we namelijk niet verder gekomen dan het Christoffel Park omdat we problemen met onze auto kregen. Gelukkig verliep de tour deze keer probleemloos en hebben we genoten van de prachtige natuur die Curaçao ook te bieden heeft.  We hebben een stop gemaakt bij het Shete Boka National Park. Daar slaan de golven letterlijk met grof geweld tegen het eiland aan. Super indrukwekkend om te zien.

Daarna zijn we doorgereden naar Westpunt en hebben genoten van een heerlijke lunch met prachtig uitzicht over zee. Het was een leuke dag!
Uiteraard zijn we ook weer naar de Happy Hour bij Zanzibar geweest samen met Math, Luus, Paul en Britt. Eerst hebben we die dag moeders in het nieuw gestoken, waarna ze in haar nieuwe outfit stond te schitteren tijdens de Happy Hour.

De zondag daarop zijn we heerlijk een dagje naar Playa Daaibooi ? geweest samen met de familie Zinken en Paul (Britt was met Bo op familiebezoek in Nederland). Voor Paul een heerlijk moment om eens heerlijk uit te rusten op het strand in plaats van achter zijn zoon Bo aan te moeten rennen als die weer wegloopt?

Tijdens Marja haar verblijf op Curaçao?? was Bart druk bezig om zijn scriptie bij TUI af te schrijven. Moeders is Bart zijn steun en toeverlaat geweest tijdens de laatste loodjes, die echt het zwaarst wegen! Marja vloog op 11 juni weer terug naar Nederland en Bart leverde maandag 13 juni zijn scriptie in! Uiteraard hebben we moeders tijdens haar laatste avond heerlijk mee uiteten genomen naar restaurant Bij Blauw, waar we ontzettend hebben genoten van het super lekkere eten.

Helaas kwam er de volgende dag weer een einde aan Marja haar bezoek. Het is altijd moeilijk om na 3 weken bij elkaar te zijn geweest weer afscheid te moeten nemen. Helaas hoort dat er bij als je op 8.000 km van elkaar woont, maar gelukkig hebben we tegenwoordig Facetime ??

Verhuizen naar Besame Villas en afstuderen Bart
Op Rien zijn werk was al vrij snel duidelijk dat het project niet binnen een jaar af zou zijn. Het contract van Rien is daarom ook met een jaar verlengt. Onze retourdatum naar Nederland?? staat nu op 1 oktober 2017. Ons avontuur bevalt zo ontzettend goed dat wij ook helemaal geen problemen hadden met deze verlenging, echter op 1 voorwaarde dat we zouden verhuizen naar een groter huis inclusief view en een eigen pool. En dat is gelukt!

IMG_3408
Onze nieuwe woning!

Toen we hadden besloten dat we wilden verhuizen hebben we 3 geschikte woningen geselecteerd die wij wilden bezichtigen. De eerste woning was erg mooi, maar moest nog zoveel aan gedaan worden dat wij besloten niet voor deze woning te gaan. Woning 2, Besame Villas, was een schot in de roos! Vanaf het moment dat wij de woning binnen stapten en tevens super vriendelijk onthaald werden door Patty (verhuurder) was het ons meteen duidelijk: hier willen wij wonen! Het uitzicht vanaf het terras is adembenemend mooi. De villa ligt namelijk boven op de top van een heuvel in de Bottelier.

Na de woning bezichtiging werden we aansluitend door Patty en Rainer (verhuurders) uitgenodigd om een wijntje te doen, dit resulteerde in een aantal wijntjes!? Super leuke eerste ontmoeting met deze lieve mensen! Voor de vorm hebben wij de derde woning nog bekeken, maar stiekem wisten wij al lang dat Besame Villas het zou gaan worden. Na nog even wat onzekerheid qua contractverlening van Rien zijn werk konden we dan eindelijk onze handtekening onder de huurovereenkomst zetten. Wat is het hier fijn wonen! En Marja heeft een paar dagen voor haar vertrek naar Nederland onze nieuwe woning nog even kunnen bezichtigen!

Het geluk kon niet op! De dag voordat we gingen verhuizen kreeg Bart het verlossende telefoontje uit Nederland van zijn afstudeerbegeleidster Anna dat hij was geslaagd voor zijn HBO diploma! Na weken van stress viel dan opeens die zware last van zijn schouders en kon Bart echt weer gaan genieten van het avontuur!
Mission Bachelor of Business Administration Accomplished!??

Bart is geslaagd!
Bart is geslaagd!

Dit mooie moment moest natuurlijk direct gevierd gaan worden, dus hebben we lekker geluncht bij Papagayo aan Jan Thiel. Tijdens de lunch liep Miranda voorbij (Miranda is een vriendin van Inge, die ook werkt bij de KLM als stewardess). Ze had ’s morgens al even geappt dat ze op het eiland was, maar hadden nog geen afspraak gemaakt. Dus Miranda schoof gezellig aan en zo hebben we heerlijk gegeten en gedronken! Aan het eind van de middag, ter voorbereiding op de verhuizing hebben we Miranda nog even meegenomen naar onze nieuwe woning. Het was super gezellig Dushi!

Daarnaast moest het natuurlijk ook even gevierd worden, zowel het behalen van Bart zijn diploma, als onze nieuwe woning! Dit deden we met mijn nieuwe verjaardagscadeau: een echte Weber houtskool BBQ! Eindelijk kunnen we eens even lekker grillen met kolen en ultieme barbecuebelevingen gaan houden in onze nieuwe woning!

Vakantie Bonaire
Na een hectische periode van afstuderen, werken en verhuizen vlogen wij op Rien zijn verjaardag voor 4 dagen naar het prachtige eiland Bonaire voor een ontspannen vakantie. Na een super lange vlucht van 15 minuten kwamen we aan op Flamingo Airport.

Daar stond onze Suzuki Jimmy voor ons klaar die ons 4 dagen lang over het eiland heeft gereden. Wat is Bonaire mooi! Zo dichtbij, maar compleet anders dan Curaçao. De natuur op Bonaire is echt schitterend en wat een rust. Zoals we vertelden zijn we op Rien zijn verjaardag naar Bonaire gevlogen. Bart had voor Rien zijn verjaardag een super leuk en goed restaurant gereserveerd, namelijk At Sea (bedankt voor de tip Caro ;-)). Wat hebben we daar heerlijk gegeten, echt een aanrader voor als je op Bonaire bent.

De volgende dag zijn we heerlijk gaan touren in onze Jimmy. We zijn via de zoutpannen richting Lac Bay gereden. Onderweg zijn we gestopt bij de beroemde witte slaven huisjes. Dan sta je toch wel even stil bij hoe mensonterend het er vroeger in de slaventijd aan toe ging. In deze super kleine huisjes sliepen vroeger wel 6-10 slaven. Echt idioot!
Aangekomen in Lac Bay hebben we genoten van een super lekkere lunch bij de Hang Out Bar, wederom een echte aanrader om naar toe te gaan wanneer je op Bonaire bent. Erg mooi gelegen aan de baai. Een waar paradijs voor de fanatieke surfdudes.

Dag 3 op Bonaire zijn we richting het noorden gereden om het Washington Slagbaai National Park te gaan bezoeken. De weg er naar toe is al zeker de moeite waard! We hebben een stop gemaakt bij het strandje Thousand Steps, waar Rien tijdens het snorkelen onverwachts bezoek kreeg van een schildpad! Volgens Rien een zeer indrukwekkend moment om te zwemmen met een schildpad in de open zee! Na dit heugelijk moment zijn we doorgereden langs het schitterende Goto Meer naar het Washington Slagbaai National Park. Rond 12:00 kwamen we aan bij de poort van het Park en we hadden een beetje trek gekregen. Na navraag bij de poort bleek dat je niet in het park kan lunchen, dus zijn wij eerst terug gereden naar Rincon om te lunchen. Na de erg lekkere local lunch waren we klaar voor de tour door het park. We hebben een super leuke middag gehad in het park en hebben genoten van de schitterende natuur. Ga hier niet naar toe met een Kia Picanto, want het zijn alleen maar zandwegen met diepe kuilen! Gelukkig hadden wij onze Jimmy bij ons, die ons zonder problemen over de wegen heeft gereden. Tip als je het park gaat bezoeken, neem je snorkelset en zwemkleding mee want je kan hier super gaaf snorkelen.


De laatste dag hebben we nog even wat rondgereden op het eiland waarna we vervolgens weer met de fokker 50 terugvlogen naar Curaçao. We hebben onwijs genoten van het prachtige eiland Bonaire! Wellicht dat we hier nog wel een keertje terug gaan komen, het is tenslotte maar 15 minuten vliegen.

Kijk hierboven de beelden van onze trip naar Bonaire! ?

Uit eten met Caroline en Pieter & een ontmoeting met onze hypotheek adviseuse
Het blijft elke keer super leuk om een berichtje te krijgen dat een bekende naar Curaçao komt. Zo was het begin juli dat Caroline (collega BD NL) en haar man Pieter een mailtje stuurde met de vraag om even bij te kletsen. Nou, daar zeggen we geen nee tegen dus hebben we een avond geprikt om elkaar even te ontmoeten en zijn we lekker wezen uiteten geweest bij de Boat House. Was een super gezellige avond!

Caroline, Pieter, Bart en Rien bij de Boat House

En die week kregen we nog een berichtje dat onze hypotheek adviseuse ook vakantie aan het vieren was met haar dochter op Curaçao. Wat een service is dit, dat de stand van zaken gewoon face to face besproken kan worden op 8.000 km afstand ?! Het was errug gezellig met Magda en Vera.

IMG_3413
Even de hypotheek doornemen ?

Bezoek Nederland??

Eind juli hebben we een bezoek gebracht aan Nederland. Dat was wel weer even vreemd om na 11 maanden weer terug te zijn, maar wel super leuk om de familie en vrienden weer te zien! Helaas is een week tekort om iedereen te kunnen zien.

We kwamen op zaterdagochtend aan op Schiphol ? en werden opgehaald door GJ, Noud en Bram. Vervolgens zijn we naar Deventer gereden om even lekker te ontbijten en om even een powernapje te doen i.v.m. de jetlag. ’s Avonds zijn we lekker met zijn allen wezen uiteten in de Boreel om het vervolgens af te sluiten bij ijssalon GIO’s. Heerlijk ijs eten met 15 graden en regen! Deze ijssalon zit ook met een vestiging op Bonaire, vandaar dat we deze ijssalon ook wilden proberen in Deventer! We vonden het ijs op Bonaire lekkerder, misschien had dit ook te maken met de omstandigheden ?☔️…

De volgende dag zijn we vertrokken richting Stadskanaal, naar de ouders van Bart en naar Harm, Ryan, David, Thijmen en Benjamin! Lekker BBQen in de zomer, nou ja zomer, regen, regen en nog meer regen, maar gelukkig was het wel erg gezellig en lekker! De BBQ hebben we lekker afgesloten bij de warme open haard! Maandags hebben we lekker Antiliaans gekookt bij Harm en Ryan thuis, Karni stoba! Iedereen vond het heerlijk!
Op dinsdagmorgen zijn we nog even op de koffie geweest bij Oma. Super gezellig om oma even te zien en bij te kletsen!

Daarna werd het tijd voor een paar dagen Meppel! Even kijken hoe het met ons huis aan de Kade is. Erg bijzonder om het huis weer te zien na zo’n lange tijd, maar het voelde prima! Hier hebben we lekker wat geshopt, spullen uit huis in onze derde koffer gestopt en lekker genoten! Ook zijn we op bezoek geweest bij Simone en Joke en hun nieuwe huis in de Wijk (naast Meppel), een super gezellige avond gehad!

Vervolgens hebben we nog een nachtje Deventer gedaan en hebben we heerlijk gegeten bij de Italiaan met Moeders. De volgende ochtend nog even genieten van een gebakje en kopje koffie bij Zonnig in Diepenveen. Zonnig was het niet, we zaten binnen…

Vervolgens was het op vrijdag ook weer tijd om afscheid te nemen van Moeders om door te gaan richting Amsterdam Schiphol. Gelukkig nog niet om het vliegtuig te pakken, maar om nog 2 dagen te genieten van Amsterdam❌❌❌.
Op vrijdagavond hadden we afgesproken met onze Curaçao dushi Hennie. Wat woont zij op een fantastische plek in Amsterdam, recht tegenover restaurant Loetje. Ook hier hebben we heerlijk gegeten, wat een fantastische biefstukken hebben ze hier zeg! Vervolgens nog 1 afzakkertje  en toen terug richting het CitizenM op Schiphol om ons klaar te maken voor de Canal Parade op zaterdag.

Op zaterdag om 14:00 uur hadden we afgesproken op onze vaste plek bij de ? voor de Canal Pride?! Wat was het een stralende dag, met een heerlijk zonnetje ☀️ en een aangename temperatuur. En wat was het weer een geslaagd feestje! Super leuk om iedereen weer te zien en gezellig bij te praten. Na wat ? verder hebben we afscheid genomen van iedereen en zijn we vertrokken richting het hotel.

Gelukkig hadden we zondag de middagvlucht naar Curaçao?? en konden we nog een beetje uitslapen!
De vlucht verliep grandioos! Heerlijke plekken in de comfort class van de KLM met veel beenruimte. Na ongeveer 10 uurtjes kwamen we aan op Hato om ons leventje hier weer op te pakken! Heerlijk die warmte!

Zo, dat was weer een update van ons avontuur. We genieten nog altijd volop en zoals jullie hebben kunnen lezen wonen we hier voorlopig nog wel even. Masha danki voor het lezen en tot de volgende update, die nu echt wat sneller gaat komen!

Ayo,

Bart&Rien
P.s. Vergeet je niet om een reactie achter te laten? ?