Koninklijk Instituut voor de Tropen Intercultural Professionals

Op dinsdag 28 en woensdag 29 juli hadden we een 2 daagse training bij het het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) in Amsterdam.

Het KIT bereidt toekomstige expats voor op het leven in het buitenland door middel van korte trainingen. Wij volgden, samen met het projectteam en de partners, de Curaçao training! Doel van de training is om praktische handvatten te bieden in een vreemde omgeving.

Tijdens de eerste dag van deze training hebben we veel gehoord over de geschiedenis van Curaçao en over de cultuur. Erg interessant en handig voor onze periode op het eiland! Daarnaast weten we nu veel meer over de politiek en economie van Curaçao.

Vanwege de reistijd hadden Bart en ik besloten om te blijven overnachten in Amsterdam. We hadden een ontzettend leuk hotel gevonden voor een zeer aangename prijs. We sliepen namelijk in het Volkshotel!
Volkshotel kamerVolkshotel

 

 

 

 

De tweede dag kregen we meer praktische informatie, zoals het wonen op Curaçao, winkels, tips voor vrijetijdsbesteding, gezondheidszorg, etc. Daarnaast hebben we het Tropenmuseum nog bezocht. Ook dit was een mooie aanvulling op het programma!

Samenvattend waren deze 2 dagen leerzaam en zinvol voor ons. Het zal straks goed van pas komen als we er éénmaal zijn en we ons in de cultuur van het eiland begeven!