De eerste week @ Curaçao!

Ben nu alweer iets meer dan een week op het eiland en het bevalt helemaal goed!
Een heerlijk eiland om te wonen en te werken en te genieten!

Vorige week zondag ben ik samen met Karina naar Porto Mari geweest, een heerlijk strand om lekker te relaxen en om te genieten van het avontuur. Volgens mij als je de foto’s ziet hoef ik er ook niet meer bij te vertellen!

Porto Mari -2 Porto Mari - 1

Zonsondergang @ Porto Mari
Zonsondergang @ Porto Mari

 

Afgelopen maandag heb ik mijn eerste werkdag gehad bij de Belastingdienst voor een ander project wat die moment erg hot is. Ik vond het al erg leuk en leerzaam om deze week al veel dingen te kunnen zien, vooruitlopend op het project waarvoor ik hier ben. Samen met Robert, hebben we deze week al veel dingen kunnen doen! Robert en ik zitten op de kamer met Kimberly en die leert ons ondertussen elke dag wat Papiaments, en ik kan je vertellen dat valt nog niet mee! Verder is wel even wennen om in de hitte niet met korte broek, T-shirt en slippers naar het werk te gaan, maar in een lange broek, overhemd en nette schoenen! Buiten is het dan wel afzien, gelukkig is er binnen airco. Nu maar hopen dat die het blijft doen, want je weet het niet natuurlijk allemaal maar nooit!

Belastingdienst @ Curacao
Belastingdienst van de buitenkant. Ziet er wat anders uit dan in Apeldoorn!

Belastingdienst @ Curacao - 2

 

Koeken kopen voor bij de koffie bij de Albert Heijn, samen met Robert
Koeken kopen voor bij de koffie bij de Albert Heijn, samen met Robert

Vanuit mijn tijdelijke huisvesting ben ik aardig dichtbij mijn werk. Straks ga ik er verder vanaf wonen en krijg ik hier ook dagelijks te maken met files. Gelukkig wonen de andere collega’s ook allemaal in de buurt, dus dan wordt het gezellig carpoolen!

Ook deze week heb ik al een kijkje genomen in het ministerie. Het ministerie waar ook de werkplek was van de opgestapte premier Asjes. Wel grappig dat je een dag na het opstappen er dan zelf rondloopt! Heb er trouwens een dag later niks van gemerkt, dus rust was alweer wedergekeerd.

Het ministerie van Financiën @ Curaçao
Het ministerie van Financiën @ Curaçao

Afgelopen woensdag zijn Karina en ik naar de bioscoop geweest! Op dinsdag en woensdag is het hier 2=1, dus voor NAf 7 (gulden) (€3,50) per persoon, hebben we de film “No escape” gekeken. De film was in het begin aardig toepasselijk op mijn situatie, want dat was ook een expat die in een ander land ging werken, alleen werd in dat land een staatsgreep gepleegd. Gelukkig heb ik van dat laatste geen last van hier op Curaçao!

Gisteravond (vrijdag) ben ik met een aantal collega’s naar de voetbal geweest! Curaçao met bondscoach Patrick Kluivert, moest spelen tegen El Salvador. Helaas werd het 0-1. We hadden wel wat kansen, maar de bal ging er niet in, helaas! Ik vond het een hele belevenis om erbij te zijn! Was echt superleuk! Het was een super sfeertje in het stadion!

Station Curacao voetbal 2Stadion Curacao voetbal

 

 

Op de tribune voetbal Curacao
Van links naar rechts: ?, Rien, Karina, Robert, Bert & Jasmijn

Vandaag heb ik even wat praktische zaken geregeld, zoals een internetaansluiting voor in onze woning. Hier heb ik namelijk afgelopen week de sleutel van in ontvangst genomen. En ben er super blij mee! Een heerlijk appartement op een veilig complex en natuurlijk met een heerlijk zwembad! Vandaag heb ik alvast wat basis boodschappen als wasmiddel, vuilniszakken, schoonmaakspullen, etc gekocht. Volgende week ga ik definitief overhuizen naar Cocolora! Zo heet ons appartement in de wijk Brakkeput Abou. Zal er snel wat foto’s van online gaan zetten!

Nu vanavond zit ik heerlijk rustig op mijn balkonnetje van mijn tijdelijk verblijf met een Amstel Bright en uitzicht op zee! Een schitterend uitzicht!

Atlantis Curacao
Rechtsbovenin is waar ik nu verblijf
Uitzicht vanaf mijn balkon!
Uitzicht vanaf mijn balkon!

Morgen gaan we samen met een aantal collega’s lekker naar het strand toe, waarschijnlijk weer Porto Mari! Je snapt wel waarom! 🙂

En dan begint maandag het project waar ik hiervoor ben! Ik heb er ontzettend veel zin in, want na deze week al meegedraaid te hebben is er genoeg te doen hier op het eiland!

Verder ga ik deze week nog kijken naar een eigen auto, want die heb je hier wel nodig om je te kunnen verplaatsten. Ik rij op dit moment nog in een huurauto, maar die moet volgende week weer worden ingeleverd.

Gelukkig zit de eerste week erop, zo komen we steeds dichterbij 1 oktober dat Bart komt invliegen!

Nou dat was het weer even voor deze keer!

Bon nochi!